آخرین اخبار
کد مطلب: 77416
قيمت بنزين فعلا تغيير نمي‌کند/ تکدر رئيس‌جمهور از انتساب اخبار دروغ به خود/ تعامل مجلس با دولت فعلا مثبت است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 735

 


به گزارش  سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت در حاشيه جلسه امروز هيئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبات امروز کابينه گفت: هيئت دولت با پيشنهاد شورايعالي کار مبني بر اينکه درخواست افزايش حق مسکن کارگران به 2 برابر، موافقت کرد.

وي افزود: رقم حق مسکن کارگران که از سال 84 افزايش نيافته بود از 100 هزار ريال به 200 هزار ريال افزايش يافته است.

نوبخت همچنين از موافقت دولت با افزايش دو نيم برابري حق حضور نمايندگان کارگران در مراجع حل اختلاف کارگري خبر داد و گفت که اين رقم از 80 هزار ريال به 200 هزار ريال افزايش خواهد يافت.

سخنگوي دولت با اشاره به تبصره ذيل ماده 68 قانون مديريت خدمات کشوري اظهار داشت: براساس اين تبصره دستگاه‌هاي اجرايي مجازند که اگر با اصلاح ساختار و واسپاري تصدي‌هاي اجتماعي به دستگاه‌هاي بيروني صرفه‌جويي داشته باشند مي‌توانند اين صرفه‌جويي را در زمينه افزايش فوق‌العاده شغل کارکنان خود استفاده کنند.

نوبخت افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با توجه به اصلاح ساختاري که داشته و واسپاري تصدي‌هاي خود به بيرون توانست از اين امکان تبصره ذيل ماده 68 قانون مديريت خدمات کشوري استفاده کند و فوق‌العاده شغل کارکنان اين وزارتخانه افزايش يافت.

وي در ادامه به بحث انتقال مرکز سياسي کشور از تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به مطالعات دبيرخانه شورايعالي امنيت ملي در اين خصوص در سال 89 و مطالعات مرکز تحقيقات استراتژيک، اين موضوع داراي بار مالي سنگين است.

سخنگوي دولت بر همين اساس تصريح کرد که علت مخالفت دولت با طرح مجلس براي انتقال پايتخت از تهران صرفا به دليل داشتن بار مالي است و مجلس نمي‌تواند براساس قانون اساسي طرحي را تصويب کند که بار مالي ايجاد مي‌کند.

نوبخت در پاسخ به سوالي در خصوص بودجه 93 که برخي آن را خوشبينانه و در برابر تحريم‌ها ناکارآمد دانستند اظهار داشت: لايحه بودجه 93 کل کشور از 3 عدد شکل مي‌گيرد.

وي ادامه داد: يکي از اين اعداد منابع مربوط به درآمدها است که معطوف به ماليات مي‌شود و ميزان ماليات پيش‌بيني شده در سال 93 نسبت به رقم سال جاري 4 هزار ميليارد تومان نسبت به سقف 51 هزار ميليارد مورد توافق افزايش نشان مي‌دهد.

سخنگوي دولت گفت: وزارت اقتصاد از سال‌هاي گذشته يک نظام جامع مالياتي را تعريف کرده که بتواند از نرم‌افزارهاي مناسب استفاده کند که از مشاورين خارجي نيز برخوردار شد تا بخشي از موديان مالياتي که بايد ماليات بپردازند اما از نظارت سازمان خارج هستند، شناسايي شوند.

نوبخت افزود: معاونت برنامه‌ريزي با تامين منابعي براي تکميل آن نظام جامع با وزارت اقتصاد توافق کرد که چهار هزار ميليارد تومان به ارقام مربوط به منبع مذکور اضافه کند تا بتوانيم هزينه‌هاي جاري را در يک پروسه مشخص از درآمدهاي مالياتي تامين کنيم.

وي ادامه داد: ظاهرا منابع حاصل از واگذاري دارايي‌هاي سرمايه‌اي (نفت) نسبت به سال گذشته حدود 8 هزار ميليارد تومان افزايش را نشان مي‌دهد اما ميزان فروش نفت و ميعانات گازي در بودجه 93 هم‌اندازه رقم درنظر گرفته شده در بودجه سال 92 است.

سخنگوي دولت گفت: رقم بعدي که باعث شده اين عدد بالا رود نرخ تسعير بين ريال و دلار است که در سال 92 اين عدد در حد 2 هزار و 188 تومان بود و در سال 93 در راستاي يکسان سازي نرخ ارز، آن را در حد 2 هزار و 650 تومان در نظر گرفته‌ايم.

نوبخت افزود: بودجه ما بسيار شفاف است و عدد مکتومي در آن وجود ندارد و قيمت هر بشکه نفت در بودجه 93 را 100 دلار در نظر گرفتيم که اين رقم هم خوشبينانه يا متکي بيش از حد به نفت نيست.

وي در پاسخ به سوال ديگري درخصوص تامين منابع مالي پرداخت يارانه از افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و سناريوهاي مربوط به قيمت بنزين در سال آينده توضيح داد: قيمت‌ حامل‌هاي انرژي در لايحه هدفمندي يارانه‌ها که تقديم مجلس مي‌شود، به تفصيل معلوم مي‌شود و ما تا آن زمان تغييري در قيمت‌ها نخواهيم داشت.

نوبخت درباره تداوم هدفمندي يارانه‌ها در دولت هم توضيح داد: دولت مي توانست هدفمندي را در قالب تبصره‌اي در لايحه بودجه 93 مدنظر قرار دهد اما ترجيح داد با توجه به تفاوت ماهوي و شکلي ادامه اين کار، به‌صورت يک لايحه مجزا تقديم کند که اين کار انجام مي شود.

به گفته وي آنچه دولت براي نحوه اجراي هدفمندي يارانه‌ها در نظر خواهد گرفت، بهتر از روش موجود خواهد بود و مردم نبايد نگران نحوه اجراي اين قانون باشند.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي در خصوص تعامل دولت و مجلس اظهار داشت: دولت در تنظيم رابطه خود با مجلس سنجيده عمل مي‌کند و ارزيابي ما از نحوه تعامل مجلس با دولت نيز فعلا مثبت است.

وي افزود: ما با کمال شکيبايي و خويشتن‌داري به سوالات مکرري که از وزرا مي‌شود و برخي بديهي بوده و برخي مربوط به گذشته مي‌شود، پاسخ مي‌دهيم و از همکاري مجلس در تعامل با دولت در زمينه‌هاي مختلف نيز تقدير مي‌کنيم.

نوبخت در عين حال اظهار داشت: مواردي که از نظر برخي با حساسيت‌هايي مواجه است قطعا مورد قضاوت افکار عمومي خواهد بود و افکار عمومي هوشمندانه و با زيرکي مسائل را رصد مي‌کنيم.

وي تصريح کرد: ما خواهان آن هستيم که دولت رابطه خود با قوه‌اي که پيشرفت امورش منوط به نوع تصميم‌گيري آن است، درست تنظيم کرده و لذا به جاي ترديد در برخي اقدامات و سوالات سعي مي‌کنيم آنها را به درستي و شفاف پاسخ دهيم و گلايه و ناشکيبايي نمي‌کنيم.

نوبخت گفت:‌ ما با مردم فهيم و هوشمندي در ارتباطيم و عملکرد قوا در معرض نگاه و قضاوت آنها قرار دارد و به افکار عمومي اعتماد داريم و ضروري نمي‌دانيم نسبت به هر موضوعي واکنش نشان دهيم.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درخصوص برنامه دولت براي مقابله با آلودگي هوا و پيشنهاد واردات بنزين استاندارد اظهار داشت: در جلسه امروز دولت راه‌هاي مقابله با وضعيت نامناسب هوا که سال‌ها در شهرهاي بزرگ و صنعتي با آن مواجهيم، بررسي شد.

وي افزود: قرار شد به نحو مقتضي سازمان محيط زيست اين موضوع را پيگيري کند و به گونه‌اي عمل شود که هر اقدام ضروري براي تقليل آلاينده‌هاي موجود در فضاي شهرها با سرعت پيگيري شود اما پيشنهادي براي واردات بنزين نداشتيم.

نوبخت خاطرنشان کرد: براي ما سلامت مردم در اولويت قرار دارد و لذا هر اقدامي که در اين راستا لازم باشد با جديت پيگيري خواهيم کرد.

خبرنگاري از سخنگوي دولت در خصوص نحوه اطلاع‌رساني و تعامل دولت با رسانه‌ها سوال کرد که وي پاسخ داد: دولت در طول هفته دو جلسه برگزار مي‌کند که هفته‌اي يکبار مصوبات آن در نشست خبري اعلام مي‌شود.

وي افزود: اين حجم وقت گذاشتن براي پاسخگويي به سوالات اصحاب رسانه درباره عملکرد دولت کم‌سابقه است اما از سوي ديگر برخي مسائل به دروغ به دولت و مسئولان دولتي منتسب مي‌شود که به نظرم حجم آن در حال گسترش است.

نوبخت با بيان اينکه دولت بنا ندارد نسبت به هر خبر کذبي که منتشر مي‌شود واکنش نشان دهد و وقت خود را صرف حاشيه‌ها کند تصريح کرد: در حال حاضر نسبت به گذشته اطلاع‌رساني در حد معقول و مطلوب و با نظم و انضباط قابل پذيرشي انجام مي‌شود.

وي تصريح کرد: جلسات شوراي اطلاع‌رساني نيز هر هفته به طور مستمر براي بررسي مطالب و موضوعات مختلف برگزار مي‌شود و انتظار داريم رسانه‌ها از انتشار عجولانه برخي اخبار که مانند يادداشت‌هاي منتسب به رئيس‌جمهور در رسانه‌هاي خارجي بي پايه و اساس است، خودداري کنند.

سخنگوي دولت به رسانه‌ها پيشنهاد داد در مواجهه با شايعات و برخي اخبار بي‌مبنا اصل موضوع را از مسئولان دولتي سوال کنند و در همين زمينه از تکدر خاطر رئيس‌جمهور از دروغ‌پراکني‌ها و انتساب برخي اخبار نادرست به دولت خبر داد.

نوبخت درباره افزايش گرايش دولتي ها به خريد کالاهاي ايراني براي حمايت از توليد داخلي گفت: در جلسه امروز هيئت دولت، وزارت اقتصاد گزارشي از اجراي 35 مصوبه دولت براي رفع موانع توليد ارائه کرد.

وي تصريح کرد: در آن مصوبات تأکيد شده بود با توجه به شرايط تحريم و لزوم توجه به اقتصاد مقاومتي، براي تقويت توليد داخلي بايد خريدها بر پايه کالاهاي ايراني تنظيم شود که اين سياست، به عنوان رويکرد قطعي دولت ادامه خواهد يافت.

سخنگوي دولت درباره پيگيري روند درمان دانش‌آموزان شين‌آباد گفت: دستور دادم مبالغ مورد نياز از محلي که در اختيار است براي معالجه اين عزيزان استفاده شود.

نوبخت تصريح کرد: هم‌اکنون اين عزيزان در تهران هستند و وزير محترم بهداشت پيگيري‌هاي لازم را انجام مي‌دهند و هر کاري براي بازگشت سلامت و بهبودي کامل اين عزيزان لازم باشد انجام مي‌دهيم و دولت به هيچ وجه در اينباره کوتاهي نخواهد کرد.

انتهاي پيام/

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس